Aarhus Universitets segl

Uddannelse

Teknologi spiller en større og større rolle inden for stort set alle sektorer af samfundet, og den udvikling kommer kun til at fortsætte i fremtiden. Efterspørgslen på dygtige ingeniører er stor, og på Institut for Bio- og Kemiteknologi uddanner vi både civilingeniører (bachelorer og kandidater), diplomingeniører og ph.d.'er, der kan dække erhvervslivets behov. Vores højt kvalificerede dimittender er uddannede til med logik og kreativitet at finde løsninger på fremtidens store udfordringer - som frontløberne i den teknologiske revolution.

Der er forskel på vores uddannelser, som dog alle har innovation og udvikling som kerneværdier.

Civilingeniøruddannelsen (bachelor + kandidat) tager i alt fem år, og som færdiguddannet civilingeniør er vores dimittender initiativtagere for mange store forandringer i vores samfund og får i dag job i stort set alle brancher, hvor teknologi spiller en rolle, både i Danmark og i udlandet.

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år, og allerede under uddannelsen møder de studerende erhvervslivet i deres ingeniørpraktik. Vores færdiguddannede diplomingeniører kan gå direkte ud på arbejdsmarkedet efter studierne og bidrage aktivt i en virksomhed, mens nogle vælger kurser, så de kan læse videre til civilingeniør (kandidat).

Som færdiguddannet ingeniør har man også mulighed for at gå forskervejen, hvis man supplerer sin uddannelse med en ph.d.

Mød et par af vores studerende og læs om deres projekter


”En skattejagt efter det, som virkelig kan gøre en forskel”


Det var vigtigt for Marie at vælge et fag med perspektiver, og et fag hun kunne føle sig til rette i med hjertet.

For hun har store planer, når man spørger til, hvad hun vil med sin uddannelse:

”Jeg vil gerne mærke, at mit arbejde gør en forskel for mennesker eller miljøet og naturen. Udvikle et eller andet stort, som kan ændre noget på den måde. Måske nogle enzymer eller celler, som kan producere et stof, der kan helbrede kræft eller lignende. Finde noget helt nyt. Det er den der skattejagt efter noget, der virkelig kan gøre en forskel for så mange mennesker. Det kunne jeg godt tænke mig. Og det er der bare rigtig gode muligheder for her,” siger hun.

Ingeniørstuderende gør det lettere og billigere at måle luftforurening


I samarbejde med Teknologisk Institut har to kemiingeniør-studerende udviklet og bygget en mobil målestation, der skal gøre det lettere og billigere at måle luftforureningen i lokale byområder.

”Det er meget spændende, synes jeg, og tanken om, at man kan være med til at gøre en forskel, tiltaler mig. Jeg vil gerne bidrage til at forbedre og mindske forureningen af miljøet og naturen, og hvis vi kan nedbringe partikelforureningen, synes jeg, det er meget godt sted at starte,” siger Jacob.

Se film om nogle af vores uddannelser:


Til yderligere inspiration