24.03.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil gøre brug af millioner af års evolution for at udvikle bæredygtige biobrændsler. Løsningen ligger blandt andet i fordøjelsessystemet på pandaer.
05.03.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt forskningsprojekt ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, vil udvikle højeffektive, men billige centrale komponenter i såkaldte flowbatterier. Målet er at skabe disruption inden for stationære batterier, som er nødvendige for overgangen til et grønt energisystem.
02.03.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Tre studerende har udviklet en metode, der gør det muligt at opløse fibre fra blandt andet bomuld og viskose i vores tøj. Nu vil de kommercialisere teknologien og dermed bane vej for en langt højere grad af genanvendelse i tekstilindustrien.
24.02.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et internationalt forskerteam har for første gang nogensinde beskrevet den overordnede struktur af et IgE-antistof, som er nøglemolekylet i allergiske sygdomme. Gennembruddet, som er foretaget via elektronmikroskopi, giver vigtig indsigt i allergiske reaktioners grundlæggende mekanismer og kan bane vejen for mere effektiv allergimedicin.…
20.02.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Aarhus Universitet har som det første danske universitet sluttet sig til det globale crowdsourcing-initiativ Tiny Earth, der med hjælp fra undervisere og tusindvis af studerende verden over forsøger at bekæmpe antibiotika-resistens.
13.01.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt forskningsprojekt ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, sigter efter at genanvende plastspild til et standardiseret filamentprodukt til 3D-print industrien.
19.12.2019 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Lektor Menglin Chen har modtaget en million-bevilling fra Carlsbergfondet til at udvikle en helt ny metode til at regenerere hjerne- og hjerteceller. Metoden gør brug af vandbaserede nanofibre belagt med organiske, fotovoltaiske nano-materialer, som skaber en slagt lyskontrolleret, neuralt stimulerende platform inde i kroppen.
13.12.2019 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Forskere har fundet et usædvanligt lysafhængigt enzym i mikroalger. Et nyt projekt på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, vil bruge enzymet i et system, der kan producere køreklar biobenzin fra affaldsolie og -fedtstoffer
06.07.2018 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Hovedingredienserne er vand, strøm fra vindmøller og en stor portion kuldioxid, som vi ellers ville blive nødt til at lukke direkte ud i atmosfæren. Resultatet er en kunstigt fremstillet naturgas med et stort grønt potentiale.
28.06.2018 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt, smart molekyle gør forskere i stand til at bygge lige præcist det antistof, der fungerer bedst mod en given form for kræft. Molekylet spås en stor fremtid inden for kræftbehandling, idet det desuden aktiverer kroppens eget immunsystem mod ondsindede kræftceller.