13.01.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Novo Nordisk Fonden har bevilget støtte til et projekt, der skal udvikle et multi-step system til at rense vand for per- og polyfluoralkylstoffer. Metoden tager udgangspunkt i naturens egne enzymer samt et helt nyt nanomateriale, som forskere ved Aarhus Universitet udvikler.
04.01.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Aarhus Universitet har ved årsskiftet gennemført en organisationsændring, der nu gør det muligt at åbne fire nye institutter. Det sker som led i arbejdet med at styrke de ingeniørvidenskabelige forsknings- og uddannelsesaktiviteter.
18.12.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Ved hjælp af et usædvanligt, lys-afhængigt enzym og en nyopdaget enzymatisk proces har forskere fra Aarhus Universitet og Massachusetts Institute of Technology muliggjort en højtydende biologisk syntese af klimaneutrale drop-in-brændstoffer fra bioaffald.
10.12.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
I et nyt projekt vil forskere fra Aarhus Universitet og universitetet i Stanford udvikle en bæredygtig teknologi til lokal-skala produktion af grøn ammoniak.
01.12.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Elektro- og computerteknologi
Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med DTU udviklet en sensor, der kan bane vejen for et bærbart, pålideligt og frem for alt billigt system til detektion af ammoniak og andre gasarter i landbruget.
20.11.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Der er store forskelle på, hvor godt et stofmundbind filtrerer partikler, og det er afgørende, at det sidder tæt til ansigtet. Det er hovedkonklusionerne bag et lynforsøg på Aarhus Universitet.
10.11.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Når komposit fra vindmøller skal afskaffes, ender de enten på deponi eller til forbrænding. Men forskere arbejder på en holdbar måde at genanvende det sammensatte materiale. Læs blogindlægget her fra lektor Mogens Hinge, ekspert i plastik på Institut for Ingeniørvidenskab.
29.10.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Danmarks Frie Forskningsfond har netop offentliggjort de 65 forskningsprojekter om grøn omstilling, der modtager bevillinger. Forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab modtager bevillinger til fem nye, ingeniørprojekter.
01.10.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Én hektar dansk dyrket hamp kan erstatte 2-3 hektar bomuld og kræver væsentligt mindre vand i produktionen. Et nyt projekt, støttet af Innovationsfonden, skal udvikle en metode, som skal gøre tekstiler af hamp til et bæredygtigt alternativ til bomuld.
30.09.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Elektro- og computerteknologi
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en kamerabaseret sorteringsmaskine, der kan finsortere plastikaffald efter dets type. Maskinen bliver i projektet implementeret i industrien, og gør det muligt i langt højere grad at anvende genanvendt plast i fremstillingsindustrien.