Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Radikal innovation. Det var overskriften, da 275 civilingeniørstuderende udfoldede, hvorfor netop deres idé har potentialet til at disrupte en hel branche. Det skete til eventen Applied Innovation in Engineering 2022 i Stakladen, Aarhus Universitet i sidste uge.
Et fremtidigt samfund drevet af bæredygtige energikilder har et stort behov for energilagrings-teknologier samt grønne brændstoffer og kemikalier med stor energitæthed til kulstof-baserede industrier og infrastruktur. Her får Power-to-X-teknologier en afgørende rolle.
Forskere fra Aarhus Universitet leder et nyt, internationalt projekt, der skal udvikle en proces, der muliggør produktion af biobrændstoffer baseret på plante- og trærester til fly og tung transport. Teknologien kan være oppe og køre og producere drop-in biobrændstoffer inden 2030.
Grøn omstilling handler om meget mere end energi og brændstof, og store dele af vores industri er i dag fuldstændigt afhængige af fossile råstoffer. I en bæredygtig fremtid er kemi- og bioteknologiske fremskridt absolut nødvendige. Zheng Guo er ny professor inden for enzymteknologi, der får stor betydning for fremtidens grønne samfund.
For Morten Dam Rasmussen startede karrieren allerede som barn på bedsteforældrenes gård. I dag kan han se tilbage på mange års forskning i malketeknikker og sundhed hos malkekvæg – et arbejde, der har haft enorm betydning for udviklingen af moderne malketeknologi.
Kurven går kun én vej, når man kigger på ingeniørområdets vækst ved Aarhus Universitet. På to år er den samlede omsætning mere end fordoblet, summen af eksterne bevillinger er blevet 17 procent større, og antallet af ingeniørstuderende er vokset til mere end 4000.
Aarhus Universitet ønsker alle nyuddannede civil- og diplomingeniører tillykke med dimissionen.
Et nyt forskningsprojekt skal udnytte vedvarende energi fra lokale privatejede vindmøller til at effektivisere dansk biogasproduktion i stor skala. Målet er et 100 pct. grønt gasnet.
For første gang nogensinde kan vi nu se forskel på en lang række plastiktyper og dermed sortere plast efter kemisk sammensætning. Dette er absolut banebrydende for at øge genanvendelse af plastik. Teknologien er allerede testet i pilotskala og bliver implementeret på industriskala til foråret 2022.
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en fotokatalytisk proces, som kan omdanne de svært nedbrydelige og sundhedsskadelige miljøgifte PFAS til uskadelige stoffer. Står det til forskningsgruppen bag, er det dog kun første skridt i en lang rejse mod en verden uden miljøgifte.
Side 1 af 8
Center for Cirkulær Bioøkonomi inviterer nu til CBIO Summit 2022, hvor alle interesserede medarbejdere på Aarhus Universitet er velkomne med ideer og…
Overvejer du at læse til civilingeniør eller diplomingeniør på Aarhus Universitet? Deltag i vores åbent hus onsdag den 15. juni 2022 kl. 15-17 og hør…
Creation of biocatalysts at the interface of elements and life: A cross talk between metal and protein