29.01.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Det er vigtigt med en detaljeret information om affaldsstrømme fra husholdninger og industri, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling. Genanvendelse af plast og metal afhænger nemlig helt og aldeles af en detaljeret sortering, og her kan kunstig intelligens og ny kamerateknologi hjælpe.
23.01.2021 | Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Langt størstedelen af den luft, vi indånder i Danmark, er indendørsluft. Alligevel ved vi meget lidt om den cocktail af kemikalier, vi får ind i kroppen på den konto. Nu vil forskere monitorere emissionerne og kortlægge omfanget af skadelige stoffer.
22.01.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt globalt samarbejde, der skal undersøge nye måder at producere grøn ammoniak på, er støttet af EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, med 21 mio. kr. Projektet ledes af ingeniørforsker fra Aarhus Universitet.
13.01.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Novo Nordisk Fonden har bevilget støtte til et projekt, der skal udvikle et multi-step system til at rense vand for per- og polyfluoralkylstoffer. Metoden tager udgangspunkt i naturens egne enzymer samt et helt nyt nanomateriale, som forskere ved Aarhus Universitet udvikler.
04.01.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Aarhus Universitet har ved årsskiftet gennemført en organisationsændring, der nu gør det muligt at åbne fire nye institutter. Det sker som led i arbejdet med at styrke de ingeniørvidenskabelige forsknings- og uddannelsesaktiviteter.